Windows 8 ile birlikte, bu işletim sistemine geçen kişi sayısı yavaş yavaş artmakta. Hal böyle olunca, kullanan kişiler Windows 8 hakkındaki görüşlerini paylaşmaya başladılar.
Bu görüşler ışığında ortaya bir çok görüş çıktı. Biz de sizler için bu konuda bir yazı hazırlayarak Windows 8 ile birlikte ortaya çıkan artı ve eksi yönleri belirtelim istedik.
İşte Windows 8′in artıları ve eksileri.
ARTILARI
- Çoklu Monitör Kullanımı : Windows 8 ile birlikte, çoklu monitör desteği kullanımı başlangıç kullanıcıları için çok basit düzeye indirgenmiş ve oldukçakullanışlı
- USB 3.0 Desteği : Günümüzde bir çok veri sürücüsünün USB 3.0desteklediği düşünülürse, Windows 8 bu özelliği ekleyerek kullanıcılar için daha stabil bir hale getirmiş.
- Kurulum Hızı : Window 8 , daha önceki işletim sistemlerinden daha hızlı bir şekilde kurulmakta. Ortalama üzeri bir bilgisayarda kullanım hızını 10-15 dakika arası olarak tanımlayabiliriz.
- Windows Defender : Windows 8’e entegre olarak gelen antivirüs programı, genel olarak karşılaşabileceğiniz tüm tehditlere karşı iyi bir korumasağlıyor.
- En Ucuz Window Sürümü : Windows sürümlerinin hep pahalı olduğundan yakınırdık. 2013 yılının Ocak ayı sonuna kadar, lisanslı birWindows sürümüne (XP, Vista, Windows 7) sahipseniz sadece 79 TL ödeyerek,Windows 8’e sahip olabilirsiniz.
EKSİLERİ
- DVD Oynatma Sıkıntısı : Windows 8 ile birlikte gelen Media Player uygulaması, elinizdeki DVDleri oynatmıyor. 10 Euro ödeyerek Media Center eklentisi yüklemeniz gerekiyor. Fakat değişik medya oynatıcıları yükleyerekbu sorunu aşabilirsiniz.
- Başlat Menüsü : Başlat menüsünün Windows 8 ile yok edilmesi her ne kadar orijinal bir fikir olsa da, eski sürümlerinden beri alıştığımız bu bölümün kaldırılması bir çok kullanıcı için gereksiz olduğu fikrini taşıyor.
- Zoraki Seçimler : Özellikle metro arabirimini kullanmak istemiyorsanız maalesef bu işten kurtulmanız zor. Eğer 3. parti bir yazılım yüklemezsenizbilgisayarı her açtığınızda bu metro ara yüzünü görmekten kurtulamayacaksınız.
- Masaüstü Tasarımı : Aero uygulamasının kaldırılması sonrasında,tasarım konusunda bir sadeliğe giden Microsoft, Windows 8 ile masaüstü ve pencereler konusunda pek görselliğe önem vermemiş.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder